Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 juni 2016 Zomerwandeling op Noord-Hollandpad tijdens 10-jarig bestaan op 4 juni 2016

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een zomerwandeling over het Noord-Hollandpad met als startpunt Den Burg op Texel (etappe 2). Iedereen is welkom om mee te wandelen samen met voormalig gedeputeerde en tevens grondlegger van het Noord-Hollandpad, de heer Hans Schipper!

Dit jaar bestaat het Noord-Hollandpad 10 jaar! Tijdens de wandeling van circa 12 kilometer vertellen de aanwezige gidsen over de flora en fauna en over de geschiedenis van het gebied. We wandelen door boeiende landschappen die Texel te bieden heeft. Onderweg brengen we kort een bezoek aan boerderij Brakensteijn, waar u een verfrissing ontvangt. Na de wandeling is er gelegenheid om een demonstratie schapendrijven van schapenboer Witte bij te wonen op de schapenboerderij.

Praktisch

Programma

Over het Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute van 270 kilometer door de verrassende binnenlanden van Noord-Holland. Het Noord-Hollandpad, dat in opdracht van de provincie is gerealiseerd, verbindt Texel of Wieringen met Het Gooi. Het grootste deel van de route voert over onverharde paden door boerenland, langs molens, slootjes, kanalen, bos en door karakteristieke dorpjes. De 13 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd en zijn tussen de 14 en 26 kilometer lang. Meer informatie, routebeschrijvingen en kaarten zijn te vinden op www.noordhollandpad.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna