Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 juni 2016 Sportieve dagbesteding door mensen met psychiatrische klachten - subsidieaanvraag toegekend

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Door Sportservice Noord Holland en de GGZ is in samenwerking met de gemeenten Edam-Volendam, Stede-Broec, Enkhuizen, Drechterland (SED-gemeente) en Schagen vorig jaar een subsidieaanvraag ingediend ad. € 124.980, - bij de Provincie Noord-Holland.

Deze aanvraag is ingediend in het kader van de Provinciale Sociale Agenda voor het project "Sportieve dagbesteding door mensen met psychiatrische klachten". De Provincie heeft de aanvraag toegekend. "Dit is heel fijn. Hierdoor kunnen we nu ook deze groep mensen beter ondersteunen", aldus wethouder Blonk. "Mensen met psychiatrische klachten willen gewoon meedoen en participeren in de samenleving.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het beleid hieromtrent. Daarbij willen wij dat inwoners hun eigen kracht inzetten. Dit project kan hierbij helpen.

Uitdaging

Voor alle gemeenten is het een grote uitdaging om een partnerschap met sportverenigingen aan te gaan om Wmo-doelen te realiseren voor mensen met psychiatrische klachten. Zoals aangegeven kan sportieve dagbesteding bij sportverenigingen een mooi middel zijn voor mensen met psychiatrische klachten om hen mee te laten doen in de samenleving, als sporter en als vrijwilliger bij de verenigingen.

Dit is echter geen vanzelfsprekendheid voor mensen met psychiatrische klachten.

Inventarisatie

Op dit moment is de GGZ bezig een inventarisatie te maken waar betrokken personen behoefte aan hebben. Dit doen zij binnen de instellingen waar mensen met psychiatrische klachten verblijven. Dit kan zijn in de vorm van:

Sportservice bezoekt de sportverenigingen waarbij wordt geïnventariseerd welke verenigingen kunnen/willen meewerken om invulling te geven aan de behoefte van mensen met psychiatrische klachten.

Als de inventarisatie is afgerond komt het moment om de oplossingsrichtingen hiervoor naar de praktijk te vertalen en hiermee in dit project ervaringskennis op te doen en inzicht te krijgen in de kritische succesfactoren. Dit project biedt ruimte om te experimenteren en tot een methodiek te komen om samenwerking tussen sport en geestelijke gezondheid te realiseren, goodpractices van sportieve dagbesteding te ontwikkelen en uit te werken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna