Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 juni 2016 Eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder van 11 tm 13 november 2016

Als afsluiting van het vaarseizoen wordt dit jaar van 11 tot en met 13 november op het Willemsoordcomplex in Den Helder de allereerste Traditionele Schepen Beurs georganiseerd. Een bijzonder evenement dat deels in de voormalige mastenmakerij en deels in de museumhaven wordt gehouden.

De Traditionele Schepen Beurs beoogt een ontmoetingsplek te worden voor een ieder die iets met traditionele schepen te maken heeft of hierin is geïnteresseerd. Thema's van de beurs zijn: ontdekken van de wereld door avontuurlijke tochten te maken met charterschepen en onderhoud en exploitatie van traditionele schepen als botters, aken, tjalken, slepers en andere speciale vaartuigen.

Voor de organisatie is een stichting opgericht die wordt ondersteund door Willemsoord BV, Stichting Museumhaven Willemsoord en Stichting Nautische Monumenten. Beursorganisator Jet Sluik zegt over de eerste editie van de beurs: "Wij mikken op ongeveer 100 stands en 2.500 tot 3.000 bezoekers. Verder worden er ruim twintig vakantieverhalen verteld en tien workshops gegeven. Kortom, een evenement waar men interessante mensen kan ontmoeten, oude ambachten worden getoond en waar men zijn of haar bucketlist voor het maken van avontuurlijke zeilreizen kan aanvullen."

(Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna