Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 juni 2016 Lintje voor vrijwilliger Paul Schaap

Voor zijn jarenlange inzet om op het Willemsoordcomplex een museumhaven in te richten en te exploiteren, is Paul Schaap tot zijn grote verrassing door de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje is hem op dinsdag 26 april 2016 door burgemeester Jaap Nawijn in zijn woonplaats Anna Paulowna opgespeld.

In zijn voordracht stelde burgemeester Nawijn dat Paul Schaap al vanaf 1991, het oprichtingsjaar van de Stichting Nautische Monumenten, bij de ontwikkeling van Museumhaven Willemsoord betrokken is geweest en dat dankzij zijn tomeloze inzet veel is bereikt. Tot 2014 heeft Paul een bestuursfunctie vervuld, maar daarna is hij ook nauw bij de museumhaven betrokken gebleven. Zo verzorgt hij nu nog steeds het nodige pr-werk, geeft hij rondleidingen en presentaties, verricht hij allerlei hand- en spandiensten en houdt hij zich met speciale projecten bezig.

Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat Dok 2 en de helling weer in gebruik zijn genomen en runt hij samen met Marja Timmers het Schipperscafé.

Na de officiële ceremonie in het gemeentehuis van Anna Paulowna werd Paul in 't Schipperscafé door een grote groep mensen in het zonnetje gezet, wat een diepe indruk op hem maakte. Hierbij werd hij zelfs toegezongen door het Stookerskoor. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna