Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 24 juni 2016 Steeds meer belangstelling voor rondleidingen over het monumentale Willemsoordcomplex (Den Helder)

De rondleidingen over het monumentale Willemsoordcomplex, de voormalige marinewerf, in het stadshart van Den Helder mogen zich in een steeds warmere belangstelling verheugen. Vlak voor de jaarwisseling vorig jaar is de mijlpaal van 1.000 deelnemers bereikt.

In samenwerking met de VVV worden door vrijwilligers van de Stichting Nautische Monumenten Den Helder en de Stichting Museumhaven Willemsoord presentaties en rondleidingen gegeven. De wandeling over het uitgestrekte werfterrein met tal van klassieke bouwwerken, dokken, hellingen en nautische monumenten neemt anderhalf tot twee uur in beslag.

Rondleider Paul Schaap: "Wij zien dat de belangstelling voor het industriële werfcomplex steeds meer toeneemt. Nadat het de eerste jaren nog gemiddeld ging om circa 100 mensen, verdeeld over verschillende groepen, was 2015 een absoluut topjaar. Wij mochten toen zo'n 300 mensen op sleeptouw nemen." In dat jaar werd in november 2016 de mijlpaal van 1.000 deelnemers aan de rondleidingen bereikt.

Naast Paul Schaap worden ook Jan Manderfeld en Dick Stoll als rondleiders ingezet. Tijdens Open Monumentendagen kan gratis worden deelgenomen aan een rondleiding over het Willemsoordcomplex. Op andere dagen bedragen bij voldoende belangstelling de kosten 7,50 euro per persoon. Deze betaalde rondleidingen worden afgesloten met koffie en koek in het Schipperscafé, de verenigingskantine van voornoemde stichtingen. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna