Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juli 2016 School 7 in Den Helder op shortlist Beste Bibliotheek van Nederland

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De nieuwe bibliotheek van Den Helder is geplaatst op de shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2016-2017. Uit de binnengekomen nominaties koos de jury van het vaktijdschrift Bibliotheekblad zes kandidaten. Naast School 7 zijn dat: bibliotheek Alphen aan den Rijn, Theek 5 in Oosterhout, de Korenbeurs in Schiedam, bibliotheek Wijchen en bibliotheek Winschoten.

In de komende maanden zullen deze bibliotheken, op wisselende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar, bezocht worden door een aantal 'mystery guests' die de instellingen beoordelen op de vijf functies die de bibliotheekwet toekent aan het openbaar bibliotheekwerk. Het aspect van de lokale verankering en de netwerkfunctie in de eigen regio krijgen daarbij extra aandacht.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door een vakjury en het publiek tezamen.

Deze opzet is bij de vorige verkiezing voor het eerst toegepast en krijgt vanwege het enorme succes - maar liefst 20.000 bibliotheekbezoekers brachten een beargumenteerde stem uit op de bibliotheek van hun keuze - bij deze verkiezing navolging. Om het publiek, dat gedurende een maand zijn stem kan uitbrengen op de website van Bibliotheekblad, breed te informeren over de onderscheidende eigenschappen van de zes bibliotheken, zullen er in die periode, die voorafgaat aan de bekendmaking van de winnaar, videoprofielen en reportages van alle kandidaten op www.bibliotheekblad.nl te vinden zijn. Welke bibliotheek uiteindelijk de beste is, wordt eind dit jaar of begin volgend jaar bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement.

Met de verkiezing wil Bibliotheekblad onderstrepen dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen. De vorige winnaars waren DOK Delft, De Nieuwe Bibliotheek in Almere, bibliotheek Wassenaar, bibliotheek Hengelo, de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Rozet in Arnhem, De Tweede Verdieping in Nieuwegein en bibliotheek Laren. Regerend titelhouder is de Chocoladefabriek in Gouda.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna