Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juli 2016 Partijen zetten eerste stap in ontwikkeling "Ontdekkingscentrum Petten"

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Hoe zou een 'ontdekkingscentrum' in Petten er uit kunnen zien? Is het haalbaar om zo'n centrum te beginnen? Maandagmiddag ondertekenden meerdere partijen een intentieovereenkomst om te komen tot een 'Ontdekkingscentrum' in Petten en daarvan de haalbaarheid te onderzoeken. Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Stichting voorbereiding Pallas reactor, Provincie Noord Holland, Tic West BV, Strandvondst BV en gemeente Schagen willen dit samen doen. Het idee voor het Ontdekkingscentrum is om een toegankelijk interactief bezoekerscentrum te hebben, dat jaarrond toeristen meer te weten laat komen over Petten en omgeving.

Ook kan het dienen als startplaats voor fiets- en wandeltochten.

Wethouder Jelle Beemsterboer ziet graag dat het ontdekkingscentrum er komt. "In Petten vind je verhalen over toerisme, maar ook over prachtige natuur en natuurlijk over duurzame energie en nucleaire gezondheidszorg. Dat brengen we samen in een gebouw waar toeristen en bezoekers de verhalen van Petten kunnen beleven."

Het centrum moet in ieder geval onderscheidend en interactief zijn en voor zoveel mogelijk doelgroepen interessant. Als locatie wordt ingezet op de plek bij "Zand tegen Zee". Aan het eind van de haalbaarheidsfase moet duidelijk worden of het ontdekkingscentrum er daadwerkelijk komt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna