Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 07 juli 2016 Afsluitdijk eenmalig open voor duizenden hardlopers op 4 september 2016

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Afsluitdijk op 4 september 2016 volledig open voor duizenden hardlopers en wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de Afsluitdijk Open zien we een lang lint van hardlopers dat bij het opkomen van de zon over een internationaal icoon loopt. Een hele, halve of kwart Afsluitdijk kan eenmalig worden toegevoegd aan de bucketlist van hardlopend Nederland. Daarnaast kunnen de lopers ook een steentje bijdragen aan de goede doelen die verbonden zijn aan de Afsluitdijk Open: De Trombose Stichting en Spieren voor Spieren.

Met medewerking van Rijkswaterstaat wordt de Afsluitdijk tussen 02.00 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer en opengesteld voor de energie van duizenden hardlopers. Een hardloopevenement voor vroege vogels, maar tegelijkertijd wel een unieke en eenmalige mogelijkheid om over de Rijksweg A7 te lopen.

Een steentje bijdragen

Deelnemers kunnen net als de steenzetters van vroeger een steentje bijdragen aan de toekomst door bovenop het inschrijfgeld een donatie te doen aan de goede doelen die verbonden zijn aan de Afsluitdijk Open: De Trombose Stichting en Spieren voor Spieren.

Nieuwe afstand

Met de Afsluitdijk Open bouwt hardlopend Nederland mee aan een nieuwe afstand in het hardlopen. Met de Hele Afsluitdijk loop je over 32.8 kilometer lange dijk van Den Oever naar Zurich. Voor de meeste hardlopers een ideale trainingsafstand ter voorbereiding op een marathon. Naast de Hele Afsluitdijk worden ook de Halve (16.4 km) en de Kwart Afsluitdijk (8.2 km) als hardloopafstand aangeboden.

Inschrijving geopend

De inschrijving is reeds geopend via www.afsluitdijk-open.nl. Een beperkt aantal startbewijzen is beschikbaar voor de Afsluitdijk Open.

Bron: House of Sports

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna