Cultuur, Sport & Recreatie: 29 juli 2016 Werkatelier voor kunstenaars Mondriaanfonds blijft in pompgemaal bij Huisduinen

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het voormalige pompgemaal bij Huisduinen blijft beschikbaar voor kunstenaars via het Mondriaanfonds. Den Helder schaart zich daarmee in een netwerk van bijzondere werkateliers in New York, Paris, Berlijn, Cairo, Rome en Rio de Janeiro.

Al bijna 11 jaar maakt het Mondriaanfonds succesvol gebruik van het voormalig pompgemaal door kunstenaars voor korte periodes woon- en werkruimte te bieden.

Dit draagt op verschillende manieren bij aan het culturele leven in Den Helder, door onder andere de organisatie van exposities, tentoonstellingen en activiteiten. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week de samenwerking met het Mondriaanfonds voort te zetten met een huur- en subsidieovereenkomst voor vier jaar.

Lolke Kuipers, wethouder stadsontwikkeling: "Den Helder zet zich hiermee als cultureel hart van de regio op de kaart".

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna