Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 augustus 2016 Extra wandelmogelijkheden op Texel nu broedseizoen afloopt

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Het broedseizoen 2016 in het Nationaal Park Duinen van Texel zit er weer bijna op. Nog enkele vogels zitten op eieren, nadat een eerdere broedpoging geen succes had of zijn hun jongen nog aan het voeren. De meeste paden die alleen buiten het broedseizoen voor wandelaars beschikbaar zijn gaan daarom vanaf 1 augustus 2016 weer open.

Uitzonderingen

Er zijn twee uitzonderingen: Het pad achter De Geul blijft nog tot 1 september dicht omdat het dicht langs de lepelaarskolonie loopt, waar nog steeds jonge vogels op het nestzitten. Het pad door de Mandenvalleien in de Eierlandse Duinen gaat als vanouds pas op 16 augustus 2016 open. Hier zitten begin augustus 2016 ook nog veel jonge meeuwen uit de kolonie die vlak langs dit pad ligt.

Voorbereiding

Voordat de paden open gaan heeft Staatsbosbeheer de paden laten maaien en zonodig uitgegroeide struiken gesnoeit, nadat gecontroleerd is of er geen late broedgevallen zijn waardoor dit nog niet kan. Het gaat om onverharde, meestal ruige paden voor de meer avontuurlijke wandelaar, waar later in het jaar soms laarzen nodig zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna