Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 augustus 2016 College Den Helder wil bezuinigingen op cultuur schrappen

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Burgemeester en wethouders van Den Helder stellen de gemeenteraad voor om de bezuinigingen op het programma Cultuur te schrappen. Als de raad akkoord gaat, betekent dit dat KopGroep Bibliotheken, Triade en Theater de Kampanje niet gekort worden op hun subsidie.

Bij het vaststellen van de begroting 2016-2019 heeft de gemeenteraad het college de opdracht gegeven te zoeken naar mogelijkheden om te bezuinigen op de cultuursubsidies (oplopend naar 10% in 2019). De raad heeft daarbij wel nadrukkelijk geëist te voorkomen dat de instellingen zouden 'omvallen'. Ook bij de behandeling van de kadernota heeft de raad zorgen geuit over de bezuiniging met het oog op eventuele personele consequenties en de consequenties voor het voorzieningenaanbod.

Wethouder Trees van der Paard heeft na intensieve gesprekken met de drie instellingen besloten dat bezuinigen niet verantwoord is. Op korte termijn zou het geen personele consequenties hebben. Maar de drie instellingen kunnen met minder geld niet het huidige niveau van de culturele voorzieningen garanderen.

Bij KopGroep Bibliotheken wordt opgelucht adem gehaald. Waarnemend directeur Jacinta Krimp: "Dit voorjaar hebben we onze nieuwe centrale bibliotheek in School 7 geopend voor het publiek. Een geweldige voorziening op een prachtige locatie, waar veel mensen met plezier gebruik van maken. Met een bezuiniging van € 150.000 in het vooruitzicht wordt het lastig om onze ambities waar te maken en het 'huiskamer van de stad' concept verder uit te bouwen!"

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna