Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 augustus 2016 Huldiging Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe bij Paal 17 op Texel op 28 augustus 2016

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op zondag 28 augustus 2016 wordt Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe gehuldigd op Texel. De festiviteiten beginnen om 12:00 uur als Dorian van Rijsselberghe aankomt op het strand bij Paal 17. De Texelaar veroverde op zondag 13 augustus 2016 in Rio de Janeiro voor de tweede keer het Olympisch goud. De Gemeente Texel, de Dorian Foundation en Paal 17 nodigen iedereen van harte uit om zondag 28 augustus 2016 naar het strand bij Paal 17 te komen. Het programma begint om 11.00 uur.

Programma

Unieke prestatie Dorian

Het prolongeren van de Olympische titel is een unieke prestatie. Niet eerder is er een windsurfer geweest die zijn titel op de Spelen met succes verdedigen.

Winnaar van het zilver Nick Dempsey (GBR) noemde Van Rijsselberghe niet voor niks: "Dorian is met afstand de beste windsurfer aller tijden." In eigen land vormt Van Rijsselberghe door het behalen van zijn tweede gouden medaille nu een illuster duo met oud zwemmer Pieter van den Hoogenband. Dorian en Pieter zijn de enige Nederlandse mannen die in staat zijn geweest hun Olympische gouden medaille met succes te verdedigen.

De huldiging is een samenwerking tussen de gemeente Texel, Paal 17 en de Dorian Foundation. Het fonds dat Dorian tijdens zijn huldiging vier jaar geleden kreeg van de gemeente Texel.

Dorian Foundation

"Om op topniveau te kunnen sporten heb je soms een duwtje in de rug nodig." Om op topniveau te kunnen sporten en presteren heb je veel steun nodig. Maar er zijn ook financiële middelen nodig. Het is niet altijd even makkelijk om die te vinden de Dorian Foundation probeert middelen te vinden voor sporters die dit echt nodig hebben om optimaal te kunnen presteren.

Paal 17

Paal 17 is al sinds het begin trotse partner van Dorian. Paal 17 bestaat uit twee paviljoens: Paal 17 Aan Zee en Paviljoen Zomers. Als Dorian ook maar even op Texel is, is de kans groot dat je hem hier aantreft. Maar Paal 17 is zoveel meer dan twee paviljoens. Op het strand van Paal 17 is altijd iets te beleven!

Texel

Texel is het grootste Waddeneiland en biedt zonder twijfel de meeste afwisseling. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer.

Ze worden omringd door heel veel natuur. Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzonder planten en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen.

Gemeente Texel

Gemeente Texel vindt het belangrijk dat sporttalenten zich goed kunnen ontwikkelen. Naast de prachtige mogelijkheden voor buitensport op Texel, is financiering om je richting topsport te ontwikkelen belangrijk. Daarom levert ook de Gemeente Texel een bijdrage aan het Dorian Fonds. De fenomenale sportprestaties van Dorian inspireren jonge sporters op Texel en bovendien past de inzet van Dorian voor een duurzamere wereld bij de Texelse duurzaamheidsambitie.

Lees ook Dorian zijn nieuwste blog uit Rio op lifeofdorian.com: Sjongejonge wat een spektakel hier!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna