Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 september 2016 Festival OVERMOOI op woensdag 14 september 2016 in Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Woensdag 14 september 2016 strijkt het festival OVERMOOI neer in De Helderse Vallei in Den Helder. Hart van het festival is een enorme kaart van Noord-Holland, een half voetbalveld groot, waarop de polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen haarscherp te zien zijn. Wat is mooi aan onze provincie Op een speelse manier worden bewoners, leerlingen, ondernemers, bestuurders, betrokkenen en toevallige passanten uitgenodigd om op een andere manier naar hun vertrouwde omgeving te kijken.

Gratis festival voor iedereen

OVERMOOI is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het dagprogramma op www.overmooi.nl. Via www.collectiemooi.nl kunt u uw persoonlijke keuze voor de mooiste plek in Noord-Holland delen. De ingezonden beelden worden tijdens OVERMOOI getoond. Het festival is een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Den Helder.

Meeslepende dansvoorstelling

OVERMOOI is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling _Ten Noorden van Nergens_. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Alkmaars Songwriters Collectief, een telekraan voor een ultiem uitzicht, eten en drinken, en meer.

Wat is mooi aan Nieuw Den-Helder?

Onderwerp van OVERMOOI Den Helder is de woonwijk Nieuw Den Helder: ooit een achterstandswijk, nu volop in beweging om de leefbaarheid voor de bewoners te vergroten. Welke rol speelt mooi hierin? En wat zijn de mogelijkheden om de sociale en fysieke omstandigheden te verbeteren? Op de kaart wordt op een informele en creatieve wijze het gesprek aangegaan. Ook leerlingen van basisscholen worden betrokken, waaronder basisschool Villa Kakelbont op het AZC met kinderen van asielzoekers en nieuwkomers. In een thematische les en een uitdagend spel op de kaart gaan zij op zoek naar schoonheid in hun nieuwe leefomgeving.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna