Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 september 2016 Werelderfgoedweekend 10 en 11 september 2016 bij Ecomare

Ecomare logoBron: Ecomare - Op 10 en 11 september 2016 vieren we het Werelderfgoedweekend. Door alle UNESCO werelderfgoedgebieden in Nederland worden extra activiteiten georganiseerd, van de Van Nellefabriek in Rotterdam tot de Stelling van Amsterdam. Het Werelderfgoedverdrag is bedoeld om uniek cultureel en natuurlijk erfgoed beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. De Waddenzee is het enige natuurlijke Werelderfgoed in Nederland. Bij Ecomare zetten we het Werelderfgoed Waddenzee dit weekend extra in het zonnetje.

Waddenzee - uniek in de wereld

In 2009 is de Waddenzee toegevoegd aan de lijst met natuurlijke Werelderfgoederen van UNESCO. De Waddenzee bevindt zich in goed gezelschap: ook het Great Barrier Reef in Austalië of de Grand Canyon in de Verenigde Staten staan er op. Om op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te komen moet een gebied heel bijzonder zijn. Het moet unieke natuurwaarden bezitten, intact zijn en verzekerd zijn van een goede bescherming. De Waddenzee is uniek in de wereld.

Nergens ter wereld kom je zo'n uitgestrekt en dynamisch gebied tegen, ontstaan onder invloed van eb en vloed en waar veranderingen dagelijks merkbaar zijn.

Wat is er te doen?

Bij Ecomare kun je kennismaken met de natuur van zee en kust. Je kunt allerlei zeedieren van dichtbij bekijken en meer leren over hun bijzondere leefgebied. Speciaal voor het Werelderfgoedweekend is er in het museum een "Waddenzee Werelderfgoedkar" vol spullen uit het Waddengebied. Een wadwandeling met een ervaren gids is natuurlijk helemaal een mooie manier om te ontdekken waarom het gebied zo bijzonder is. Met de wind om je hoofd en je voeten in de prut! Op zondag 11 september 2016 is er een wadexcursie speciaal gericht op het Werelderfgoedweekend. Op de website van UNESCO Werelderfgoed kun je alle activiteiten www.unesco.nl/event/werelderfgoedweekend-2016 vinden die dit weekend worden georganiseerd. Veel plezier!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna