Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 september 2016 Tijden voor paardrijden op het Helderse strand verruimd

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Veel paardenliefhebbers vinden het heerlijk om door de Helderse branding te draven. Maar als het wat drukker is, kunnen paarden gevaarlijk zijn voor de andere bezoekers van het strand. Of andersom. Daarom is paardrijden op het strand alleen bepaalde tijden en periodes toegestaan. Om te kijken of we aan de wens van paardenliefhebbers om deze tijden te verruimen tegemoet kunnen komen, houdt de gemeente Den Helder tussen 1 september en 1 oktober een pilot. De tijden worden in die maand verruimd naar tot tien uur in de ochtend en na zes uur 's avonds. Dit is normaal tot negen uur in de ochtend en na zeven uur 's avonds.

De afgelopen jaren is er een toename van de paardensport (o.a. georganiseerde strandritten) op het strand en in de duinen. De gemeente Den Helder wordt dan ook benaderd met het verzoek om de tijden voor paardrijden op het strand in de zomermaanden te verruimen. Met deze pilot wordt hieraan dus gehoor gegeven.

(Verkeers)veiligheid

In de periode van 1 oktober tot 1 mei is het strand volledig opengesteld voor de paardensport. Er is dan voldoende daglicht, evenals in de maanden juni tot half augustus. Voor de periode mei, en half augustus tot 1 oktober ligt dit anders; het daglicht is dan beperkt. Dit betekent dat ruiters vaak in het schemer en donker moeten rijden, hetgeen niet bevorderlijk is voor de (verkeers)veiligheid.

Tijdens de pilot wordt bekeken of de verruiming van de tijden mede hieraan bijdraagt.

Pilot

Na afloop van de pilot worden de volgende punten geëvalueerd:

Na afloop van de pilot (1 oktober) wordt samen met SSN en maneges bekeken hoe de verruiming van de tijden invloed heeft gehad op veiligheid, controles en overlast. Indien er nauwelijks tot geen invloed blijkt te zijn, kan het college overgaan tot het vastleggen van de nieuwe tijden vanaf strandseizoen 2017 om met een paard op het strand te rijden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna