Cultuur, Sport & Recreatie: 09 september 2016 Open Monumentendag Texel: wandeling Tussen de tuinwallen met Erik van der Spek van Staatsbosbeheer op 10 september 2016

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Boswachter Erik van der Spek van Staatsbosbeheer vertelt u tijdens deze wandeling over het ontstaan, het landschap, de natuur en de cultuurhistorie van de Hoge Berg. Het landschapsreservaat De Hoge Berg is een monument op zich en bevat bovendien diverse Rijks- en Gemeentelijke monumenten.

De keileembult de Hoge Berg is het oudste gedeelte van Texel, Het dateert uit de voorlaatste ijstijd. Daaromheen zijn in wisselende vormen van samenwerking tussen natuur en mensenhanden alle andere Texelse polders en het duingebied gevormd. Het tuinwallenlandschap is verwant aan de houtwallen in oost Nederland en in midden Europa en de gestapelde stenen muurtjes in Engeland en Scandinavië.

Maar tuinwallen kom je bijna alleen op texel tegen. Sommige planten en dieren hebben een voorkeur voor tuinwallen. En de tuinwallen accentueren de kleinschalige ruimtelijke structuur van het oude Texel.

Staatsbosbeheer biedt u deze wandeling aan ter gelegenheid van open Monumentendag, zaterdag 10 september 2016. Het thema van deze open Monumentendag is symbolen en iconen. Tuinwallen staan symbool voor het oude Texelse cultuurlandschap. Staatsbosbeheer beheert met veel genoegen een groot deel van dit tuinwallengebied. En net als alle andere activiteiten van open Monumentendag is ook deze wandeling gratis.

Vooraf telefonisch aanmelden bij Ecomare, tel 0222 317741. Maximaal 20 personen, vol=vol.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna