Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 oktober 2016 200 Jongeren aan het werk in de natuur

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - In de schoolbanken is veel te leren maar buiten ook! Niets mooier dan aan het werk gaan met je handen in het groen: echt een waardevolle leerervaring!

Schoolproject 'Werken in de natuur'

De Helderse Vallei, Landschap Noord-Holland en Scholen aan Zee organiseren het project 'Werken in de Natuur'. Leerlingen gaan aan de slag gaan in natuurgebieden vlakbij huis. Echt een kijkje achter de schermen bij ons werk. En duidelijk is ook te zien welke zorg er nodig is om een natuurgebied goed te beheren. Onze boswachter laat de unieke kanten van de natuurgebieden zien en de leerlingen ervaren waarom deze gebieden bescherming verdienen en waarom daar soms regels voor nodig zijn.

Klassen actief in de duinen

Op 11 oktober 2016 ontvingen boswachter en vrijwilligers van Landschap Noord-Holland de eerste drie klassen van Beroepsonderwijs aan Zee in de duinen bij Julianadorp. Op 31 oktober 2016 en 7 november 2016 zullen nog eens zes klassen aan het werk gaan in de Nollen Zuid.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna