Cultuur, Sport & Recreatie: 21 oktober 2016 Hooge Oude Veer-Lagedijk in Anna Paulowna aangemerkt als openbare zwemlocatie

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Hollands Kroon heeft veel water. Op verschillende locaties wordt in open water gezwommen. Alleen op aangewezen locaties wordt aandacht geschonken aan de veiligheid en kwaliteit van het zwemwater. Omdat er sinds jaar en dag gezwommen wordt op de locatie Hooge Oude Veer-Lagedijk in Anna Paulowna, heeft het college besloten de provincie te vragen deze locatie aan te wijzen als openbare zwemwaterlocatie en op te nemen in de provinciale zwemwateratlas.

Zwemwaterkwaliteit

Om zwemmers geen onnodige gezondheidsrisico's te laten lopen wordt de zwemwaterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Dit gebeurt als een locatie door de provincie opgenomen wordt in de provinciale zwemwateratlas. Het college vindt de locatie Hooge Oude Veer-Lagedijk geschikt om aangewezen te worden als openbare zwemwaterlocatie. Wel moet nog een drijflijn worden aangebracht. Op die manier worden zwemmers geattendeerd op de diepte van het water en worden zij gescheiden van het vaargedeelte.

Het zwemwater van deze locaties wordt in de periode 1 mei 2016 tot 1 oktober regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke blauwalg, parasieten en bacteriën. Als dat geconstateerd wordt, zorgt de provincie ervoor dat er een bord met informatie geplaatst wordt bij het zwemwater. Zwemmers wordt aangeraden om de site www.zwemwater.nl te raadplegen om er zeker van te zijn dat een locatie geschikt is om te zwemmen.

Vijf openbare zwemwaterlocaties in Hollands Kroon

De gemeente beschikt met de locatie over vijf openbare zwemwaterlocaties die verspreid over het gebied liggen. De andere locaties zijn 't Petje' in Zijdewind, 't Skarpet in Nieuwe Niedorp, Lutjestrand bij Westerland en het Zuiderstrand bij Den Oever.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna