Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 oktober 2016 Kookboeken7daagse KopGroep Bibliotheken van 5 tm 13 november 2016

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november 2016 is het Kookboeken7daagse. Ook bij KopGroep Bibliotheken is er van alles te doen rondom kookboeken. In de bemande bibliotheken ligt het gratis kookboekenmagazine 'Proefdruk' voor u klaar. En uiteraard kunt u lekker snuffelen tussen de vele kookboeken die we in de collectie hebben. Tot en met woensdag 9 november 2016 kan er gestemd worden voor de verkiezing 'kookboek van het jaar'.

Aan tafel met Hanke!

Maandagmiddag 7 november 2016 geeft gewichtsconsulente Hanke Prijs haar kijk op 'gezonde kookboeken'. Tussen 15.00 en 16.00 uur houdt ze spreekuur in School 7 waar iedereen welkom is. Gezond eten en dus ook 'gezonde kookboeken' zijn niet alleen maar gericht op afvallen, maar op gezond door het leven gaan en ziektes, zoals diabetes II of een te hoog cholesterol, te voorkomen of terug te dringen.

Dit doet ze zonder op de stoel van de arts te gaan zitten.

Tijdens het vragenuurtje in de bibliotheek komt onder meer aan de orde wat goede en gezonde alternatieven zijn voor snacks zoals frikadel, gebak, chips en koek.

Hanke laat lekkere en gezonde voorbeelden zien, die de bezoekers ook ter plekke kunnen proeven. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Workshop TX kruiden en wilde planten

Woensdagmiddag 9 november 2016 geeft Nieteke Roeper in de bieb in Den Burg tussen 14.30 en 16.00 uur een workshop over het gebruik van Texelse kruiden in de keuken. Ze is als medewerker van de Oudheidkamer deskundige op het gebied van Texelse kruiden en wilde planten. Zij weet hoe deze te gebruiken zijn in de keuken en ook over de geneeskrachtige werking weet ze veel te vertellen.

Het boekje 'Aagje kookt', met recepten uit de tijd van Aagje Luijtsen (1857), het gebruik van kruiden uit de kruidentuin en recepten van de medewerkers van het museum de Oudheidkamer, is te leen in de bibliotheek. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna