Cultuur, Sport & Recreatie: 09 november 2016 Textielkunst in Tuitjenhorn tot 8 December 2016

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - In de bibliotheek in Tuitjenhorn is tot 8 december 2016 een expositie te zien met textielkunst van Marijke Couvert en Nicky Bloem. Bloem is afgestudeerd als dessinontwerpster en heeft altijd een affiniteit voor mooie weefstoffen gehad. Zij maakt met behulp van diverse soorten textiel wandkleden en schilderijen die vaak de natuur als inspiratiebron hebben.

Daarnaast maakt ze abstracte stofcollages die door het materiaal zelf bepaald worden. Daarbij gebruikt ze diverse garens voor speciale effecten. Het gaat haar vooral om een bepaalde sfeer op te roepen, zoals een winter of zomerlandschap waarbij de kleur en textuur van de stoffen bepalend zijn.

Marijke Couvert heeft van haar moeder leren breien toen ze pas 4 jaar was. Ze maakte altijd praktische voorwerpen, maar tijdens een vakantie in Duitsland ontdekte ze prachtig gekleurde wol geïnspireerd op het werk van Hundertwasser.

Het materiaal sprak haar zo aan dat ze er direct mee aan de slag ging. Tijdens de tentoonstelling 'De wondere wereld van het breien' zag ze gebreide vaasjes die haar motiveerden tot verder experimenteren. Met verschillende materialen en in allerlei kleuren.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna