Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 14 december 2016 Jeugdbussen en onbemande vestigingen KopGroep Bibliotheken

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - In het Noordhollands Dagblad heeft een artikel gestaan over het verdwijnen van onze jeugdbussen en onbemande vestigingen. Deze berichtgeving vraagt om enige nuancering.

KopGroep Bibliotheken is, in samenspraak met de gemeenten en de onderwijskoepels, op zoek naar een andere dienstverlening voor de jeugd. We willen onze materialen dichter bij de kinderen brengen. Kinderen moeten veel 'leeskilometers' maken om goed te kunnen presteren op school en daar zijn boeken voor nodig. De jeugdbus komt maar eens in de drie weken en dat is eigenlijk te weinig. Daarom wordt er gezocht naar geschikte locaties in of vlakbij scholen.

Natuurlijk is dit een verandering die niet van de ene op de andere dag gerealiseerd kan worden. De jeugdbus blijft dus gewoon volgens het rooster bij de school staan, totdat er een andere plek is gevonden.

Onbemande bibliotheken

Ook de berichtgeving rond de onbemande vestigingen in Hollands Kroon en Schagen vraagt om nuancering. Wij willen graag op plekken zitten waar meer activiteiten plaatsvinden. Dat kan zijn in een brede school, maar ook de Cultuurschuur in Wieringerwerf is een goed voorbeeld. Onderzoek in Hollands Kroon wijst uit dat klanten de ontmoeting met anderen missen in een onbemande bibliotheek. Ook een gevoel van veiligheid ontbreekt bij velen. We zijn in gesprek met de gemeenten, onderwijskoepels en andere belanghebbenden om goede locaties te vinden.

Natuurlijk hebben we ook te maken met bestaande huurcontracten, die niet zomaar kunnen worden opgezegd. Dat betekent dat we de komende tijd benutten om -in goed overleg met anderen- de juiste stappen te zetten. En ook hiervoor geldt dat de huidige onbemande bibliotheken niet zomaar zullen verdwijnen. Er kan pas sprake zijn van een eventuele verhuizing als er een andere geschikte locatie in de buurt is gevonden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna