Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 mei 2017 Wandelnetwerk Noord-Holland viert feest: 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland

Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland ontwikkeld. Op 19 mei 2017 werd dit gevierd met een feestelijke openingswandeling, vanaf het startpunt in Winkel.

Bijna honderd wandelaars kwamen bijeen om de uitbreiding van het netwerk te vieren. Wethouders Theo Meskers, Sigge van der Veek en Odd Wagner, van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, gaven het startsein voor de tocht. Jaap Bond, gedeputeerde Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland: "Dit wandelnetwerk maakt het nog aantrekkelijker om het Noord-Hollandse landschap te verkennen. Ik hoop dat veel mensen, van binnen en buiten onze provincie, hier gebruik van zullen maken."

wandelnetwerk noord holland   mei 2017
Op de foto de wethouders Theo Meskers, Sigge van der Veek en Odd Wagner, van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, samen met Jaap Bond de gedeputeerde Recreatie & Toerisme van de provincie Noord-Holland.

Bij elk van de 46 nieuwe startpunten kan worden gekozen uit routes van vijf tot tien kilometer, ieder met een eigen routekleur bewegwijzerd. Via de website of de app van het Wandelnetwerk kunnen wandelaars zelf een route samenstellen, zo lang of kort als zij willen.

De paden lopen deels over onverharde dijken en soms dwars door het boerenland.

Er zijn ruim zestig overstapjes, zeven wandelbruggen en drie trekpontjes aangelegd om de routes in de Kop te realiseren. Het project is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland in opdracht van de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Den Helder en mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Holland.

Voor wandelaars die de openingswandeling hebben gemist wordt het feest in het Hemelvaartsweekend voortgezet, met leuke aanbiedingen in de regio. Kijk voor meer informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl of op www.facebook.com/wandelnetwerknoordholland.

Het wandelnetwerk

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende overheden en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna