Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 juni 2017 Texelaars gratis naar Ecomare, Kaap Skil en de Oudheidkamer in juni 2017

Ecomare logoBron: Ecomare - Vanwege de Lange Juni Cultuurmaand mogen Texelaars van 1 t/m 30 juni 2017 gratis naar Ecomare, Kaap Skil en de Oudheidkamer. Een mooie gelegenheid om (weer) eens een kijkje te nemen bij de drie musea.

Gratis toegang

Je kunt op verschillende manieren aantonen dat je inwoner van Texel bent. Je krijgt gratis toegang als je aan de kassa kunt tonen:

Kinderen mee

Bovenstaande geldt ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Mocht het voor kinderen niet mogelijk zijn een dergelijk bewijs te overhandigen, dan worden maximaal 2 kinderen toegestaan onder begeleiding van een (of meer) Texelse volwassene(n).

Veel nieuws

Bij de drie musea is veel nieuws te zien. Ecomare heeft onlangs een nieuwe tentoonstelling geopend over zeeonderzoek: Waddenstad. Bij Kaap Skil wordt van 16 t/m 25 juni 2017 een unieke Ottomaanse kaftan uit het Palmhoutwrak getoond. In de Oudheidkamer zijn de brieven van Aagje Luijtsen opgenomen in de mooie tentoonstelling From Texel with Love.

Activiteiten in juni

De musea organiseren in juni 2017 verschillende activiteiten. Bij Kaap Skil zijn er elke dinsdag, woensdag en donderdag demonstraties van ambachten. Rondom de pre-Sail wordt er nog meer uit de kast gehaald. Vanuit de Oudheidkamer wordt er op 7 en 21 juni 2017 een Aagje-rondleiding door Den Burg gegeven. Op zoek naar de sporen uit het verre verleden. Op zaterdag 24 juni 2017 wordt in Den Burg het Aagje-festival georganiseerd. Bij Ecomare blijven de voerpresentaties hoogtepunten en is het zeelab regelmatig open.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna