Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 augustus 2017 Provincie Noord-Holland stimuleert regionale samenwerking cultuur

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat gemeenten regionaal samenwerken op het gebied van cultuur. De provincie stimuleert die samenwerking met een subsidieregeling.

Gemeenten kunnen subsidie aanvragen voor het opstellen van een regionale visie op cultuur of een regionaal cultureel actieplan. Ook kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor procesbegeleiding bij het uitvoeren van een actieplan.

Cultuur is van grote waarde voor de aantrekkelijkheid van Noord-Holland. Het effect van culturele voorzieningen op de leefbaarheid en de toeristische en recreatieve aantrekkingskracht van een regio is vooral afhankelijk van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit.

Het instandhouden van culturele voorzieningen is primair een taak van de gemeenten. De provincie zet zich in voor een goed regionaal bereikbare en toegankelijke culturele infrastructuur met voldoende diversiteit.

Gemeenten die in aanmerking willen komen voor een subsidie kunnen een aanvraag indienen namens minimaal 3 gemeenten. De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot een maximum van Ä 25.000. Aanvragen voor 2017 kunnen tot 5 oktober 2017 worden ingediend en aanvragen in 2018 tot 4 oktober 2017 2018.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna