Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 december 2017 Bibliotheek op School - nieuw rooster voor jeugdbus

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Na de kerstvakantie rijdt KopGroep Bibliotheken nog maar met één jeugdbus. Dit betekent een nieuw rooster voor de scholen waar de bus nog komt.

In Petten (de Springschans), 't Veld (de Marinx) en Anna Paulowna (Spoorbuurtschool) komt eind januari 2017 een 'Bibliotheek op School' in plaats van de jeugdbus. Waarland (St. Janschool) volgt in het voorjaar van 2018.

In de scholen wordt ruimte vrij gemaakt voor de bibliotheek, in een bestaand lokaal of in een andere goed toegankelijke ruimte. De bibliotheken op school worden kleine vestigingen van KopGroep Bibliotheken. De collectie bestaat uit jeugdboeken.

De scholen kiezen voor deze dienstverlening omdat zij waarde hechten aan de beschikbaarheid van boeken met het oog op taal en lezen. Bibliotheekconsulenten verzorgen leesbevorderende programma's voor alle leerlingen. Leerlingen uit groep 7 worden opgeleid tot 'bibliotheekmedewerkers' en er wordt inzet gevraagd van ouders en vrijwilligers. Daarnaast is er professionele begeleiding vanuit de bibliotheek.

Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom. Uitlenen, innemen en reserveren is allemaal mogelijk.

Iedere school hanteert zijn eigen 'huisregels' wat betreft het gebruik van de bibliotheek. Dit wordt bij het in gebruik nemen van de bibliotheek met de leerlingen, ouders en andere gebruikers besproken. Zolang de bibliotheken op school nog niet klaar zijn zorgt KopGroep Bibliotheken voor een tijdelijke oplossing.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna