Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 februari 2018 Gemeente Texel reikt Cultuur- en Erfgoedprijs en - compliment uit

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Stichting Overstag Texel ontving tijdens de Cultuurnacht op Texel de Cultuurprijs 2018 van Eric Hercules, wethouder Cultuur. Ook de Duikclub Texel werd verblijd met de Erfgoedprijs 2018. Tine Visser en Wilma Eelman werden verrast met het cultuur- en erfgoedcompliment 2018. De gemeente Texel heeft beide prijzen en complimenten in het leven geroepen om organisaties en personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de cultuur en erfgoed op Texel te eren.

Duikclub Texel

Dankzij de Duikclub zijn veel onderwaterschatten bewaard gebleven. De club ontving de prijs vanwege de betrokkenheid van de Duikclub bij de pilot 'Onderwaterarcheologie'. Zonder hun jarenlange inzet waren de historische erfstukken verborgen gebleven of uiteindelijk opgelost.

Stichting Overstag

Overstag ontving de prijs voor de organisatie van het muziekfestival in 2017.

Een festival waarbij muzikanten in een 'gelegenheidsformatie' optreden binnen een bepaald thema en voor verrassende optredens zorgen.

Compliment

Ook ontvingen Tine Visser en Wilma Eelman een cultuur- en erfgoedcompliment 2018. Visser voor haar verdiensten voor 'Zout' en Eelman voor haar verdiensten voor (agrarisch) cultureel erfgoed op Texel en voor de totstandkoming van de 'Commissie Ruimtelijke Kwaliteit'.

Voor de volgende jaren wisselen de prijzen en complimenten elkaar af, het ene jaar de Cultuurprijs & compliment, het andere jaar de Erfgoedprijs & het compliment.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna