Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 20 Februari 2002 Liefhebbers van woonarken 'vechten' om plek in gracht

DEN HELDER - De belangstelling voor wonen op een ark in het Helders Kanaal is groot. Zo'n dertig mensen hebben al ingeschreven voor een woonboot aan de Achterbinnenhaven en de Keizersgracht, terwijl formeel nog niet vaststaat dat hier arken komen. "We hebben meer aanmeldingen dan er plaatsen zijn" zegt C. Minnes, voorzitter van de belangenvereniging 't Roer Om, die de potentiële arkbewoners hebben opgericht.

Het woonbotenplan is gelanceerd door PvdA -raadslid A. Pruiksma. Hij wil hiermee het Helders Kanaal meer 'smoel' geven. Vroeger lagen daar ook woonschepen, maar die verdwenen toen de onbeweegbare Brandligtbrug werd gemaakt om de Ruyghweg met de toegang tot het marineterrein te verbinden. "Het waren vaak stalen schepen, die regelmatig gedokt moesten worden. Die konden toen niet meer onder die brug door", legt Pruiksma uit. Dat dokken is bij de moderne arken, die hij in het kanaal wil leggen, niet nodig. Die worden ter plaatse gebouwd, op betonnen onderstellen die wel onder de brug door kunnen. Er hebben zich al zo'n dertig gegadigden gemeld. Mensen uit Leeuwarden, Den Haag, Amsterdam, Curaçao en zelfs Kenia. Zij hebben zich verenigd in belangenvereniging in oprichting' t Roer Om.

Het aantal belangstellenden overstijgt het aantal plaatsen (een kleine 25). Volgens Minnes moet toewijzing uiteindelijk door de gemeente gebeuren. "Ik neem aan dat het op volgorde van inschrijving gaat. Wie het eerst komt, eerst maalt." (Bron: Noordhollands Dagblad)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl