Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 03 April 2002 Woningstichting ziet geen groei in behoefte aan huurwoningen

DEN HELDER - Er is geen sprake van een groeiende behoefte aan huurwoningen in Den Helder. Dat zegt de directie van Woningstichting, naar aanleiding van een analyse over de woonruimteverdeling in de marinestad. De huidige druk op de huurmarkt is volgens haar slechts tijdelijk.

Woningstichting hout staande dat er in Den Helder alleen een tekort is aan koopwoningen in koop- en huursector. Ook is er volgens haar geen echte woningnood onder vijftigplussers. De corporatie kampt met diverse seniorenwoningen die ze amper kwijt raakt. Het probleem is dat ouderen - en ook steeds meer starters- hogere kwaliteitseisen stellen.

Op basis van metingen over de afgelopen drie jaar concludeert de grootstte verhuurder van Den Helder, dat eigenlijk alleen jongeren en -'jong-middelbaren' minder kansen hebben gekregen op een huurwoning. Woningstichting ziet echter geen alternatief voor de wijze van toewijzen. Een systeem waarbij iemand ongeacht leeftijd of woonduur voor een bepaalde wijk, buurt of woning inschrijft en via een wachtlijst aan de beurt komt, werkt ook niet goed: de lijsten vervulen snel en voorkeuren veranderen tussentijds, waardoor huizen veelvuldig vruchteloos aan kandidaten worden aangeboden. (Bron: Noordhollands Dagblad)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl