Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 mei 2001 Woonwagenkamp buiten plofzone munitiebunkers

Den Helder - Het woonkamp aan de G.P. Blankmanstraat en de woonwijk De Schooten lopen geen gevaar bij een eventuele ontploffing van de munitie die is opgeslagen in de marinebunkers op Oostoever.

Op vier plaatsen nabij de munitie bunkers lopen mensen onaanvaardbare risico's omdat deze binnen de kritieke zone vallen. Het gaat om een deel van de N250 ter hoogte van Sewaco, de lig- en opstapplaatsen op de westelijk gelegen kade van fort Oostoever, het recreatiegebied 't Kuitje en de windturbine nabij gemaal Helsdeur.

Burgemeester Staatsen hoopt met medewerking van Defensie de munitie in de bunkers anders neer te leggen, zodat de kritieke plofzone wellicht kan opschuiven. Toch gaat de gemeente onderzoeken of het nog veiliger kan. Zo wil Den Helder de verplaatsing van het woonwagenkamp aan de G.P. Blankmanstraat doorzetten, ook al ligt dit in 'veilig gebied'.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl