Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 13 Juni 2002 Staten pleiten voor Stad van de Zon

Provinciale Staten hebben vandaag in een motie uitgesproken dat de bouw van de energiezuinige en emissieneutrale wijk Stad van de Zon in Heerhugowaard alle steun verdient. Aan het college is gevraagd contact op te nemen met de ministers Jorritsma en Pronk om de rijkssubsidie opnieuw aan de orde te stellen. Ook zal het project onder de aandacht worden gebracht van de bij de kabinetsformatie betrokken partijen.

De motie volgde op een interpellatie over het ontstaan van onzekerheid over het continueren van de rijksbijdrage in de vorm van energiepremie. Met het project zijn ook Europese subsidies gemoeid. Nagegaan zal worden of een vanuit Europa gestelde fatale datum kan worden opgeschort. Intussen worden de mogelijkheden nagegaan voor het vormen van een garantiefonds voor subsidie-aanvragen voor zonnepanelen. De Stad van de Zon zou in totaal 5 MW aan geplaatst vermogen aan zonnepanelen moeten opleveren, verdeeld over de gemeenten Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard.

De staten aanvaardden bij het bespreken van de Strategische Visie Hollandse Kust 2050 ook een motie waarin wordt uitgesproken dat bij het maken van een keuze tussen de verschillende strategieŽn per kustvak primair wordt uitgegaan van de veiligheid. Vervolgens wordt uitgegaan van het economisch belang. Wonen en werken moet mogelijk zijn en blijven.

Een besluit over de vaststelling van een bebouwingscontour in het streekplan Kennemerland werd uitgesteld. Het gaat hierbij om het aangeven in welke mate woningbouw mogelijk zal zijn op het terrein van het voormalig ziekenhuis Santpoort in Bloemendaal. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl