Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 October 2001 Kardeel bouwt Centrum Daghulp in Nieuwe Niedorp

Op 24 oktober slaan wethouder Mastenmaker van de gemeente Niedorp en de heer De Boo (voorzitter van de Raad van Toezicht van Kardeel) de eerste paal voor het Centrum Daghulp. In het nieuwe pand aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp worden na schooltijd jongens en meiden opgevangen die gedurende een korte periode wat ondersteuning nodig hebben. Het nieuwe gebouw gaat het Boddaertcentrum in Schagen, dat tijdelijk in een woonhuis gevestigd was, vervangen.

Dagelijks hebben kinderen en hun ouders te maken met problemen op school, in de buurt of in het gezin zelf. Soms lopen die problemen zo hoog op, dat ze niet meer binnen het gezin op te lossen zijn. Het Centrum Daghulp kan dan hulp bieden. Op zo'n centrum komen meisjes en jongens die bijvoorbeeld veel ruzie hebben, niet goed alleen of met anderen kunnen spelen, op school niet mee kunnen komen, of zich in een eigen wereld terugtrekken. De dichtstbijzijnde centra zijn in Den Helder en Schagen. Kardeel verplaatst het tijdelijke centrum in Schagen definitief naar Nieuwe Niedorp.

Kardeel groeide sinds 1993 uit tot een organisatie die verschillende vormen van jeugdhulpverlening aanbiedt in de Kop van Noord-Holland, Westfriesland en Noord-Kennemerland. Door verschillende hulpverleners in een organisatie te verenigen kan Kardeel elkaar aanvullende vormen van hulp aanbieden. Zo heeft Kardeel voor cliŽnten een passend hulpaanbod, dichtbij huis. De vestiging van een centrum in Niedorp, naast de centra elders, is dus een logische stap.

Daarnaast biedt Kardeel daghulp op plaatsen waar jeugd die voor hulp in aanmerking komt te vinden is, met name scholen voor voortgezet onderwijs. Zo biedt Kardeel hulp op een locatie van de GSG. Deze vorm van hulp richt zich op jongeren die de school voortijdig dreigen te verlaten.

Kinderen van 3 tot 15 jaar en hun ouders/opvoeders die voor korte of langere tijd hulp nodig hebben hoeven niet naar Alkmaar of Den Helder. De komst van het centrum naar Niedorp belooft een uitbreiding van voorzieningen voor jeugdhulpverlening in de regio Schagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl