Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 October 2002 Landelijk onderzoek naar uw woonwensen

Interviews onder inwoners van alle gemeenten

Algemeen
De gemeente Harenkarspel houdt samen met de Wooncompagnie en het Ministerie van VROM een onderzoek naar de manier waarop mensen wonen, hoe zij de woning en woonomgeving beleven en waarderen en wat hun woonwensen zijn. De gemeente, de corporatie en het ministerie hebben dit inzicht nodig om hun activiteiten gericht in te zetten voor een aantrekkelijk woningaanbod, voor een prettige leefomgeving en goede voorzieningen.

Het kan zijn dat u inmiddels geïnterviewd bent. Het onderzoek is namelijk in april 2002 gestart. Het onderzoek loopt door tot en met december 2002.

Het onderzoek bestaat uit interviews onder inwoners van alle gemeenten in Nederland. Ook in Harenkarspel worden interviews afgenomen. De gemeente wil het onderzoek gebruiken om meer inzicht te hebben in de vraag naar de nodige nieuwbouw, zowel in omvang, samenstelling en kenmerken, alsmede voor de gemeenschappelijke voorzieningen. Dit inzicht wordt gebruikt bij de programmering van de nieuwbouw na 2005 als onderdeel van het (inter)gemeentelijk woonbeleid.

Interview

Het interview bevat vragen over de kenmerken van uw woning en woonomgeving, uw waardering voor deze kenmerken, de wensen die u heeft ten aanzien van wonen en woonomgeving, maar ook vragen over werk, vrije tijd besteding en de behoefte aan zorg en hulp bij het wonen.

Het onderzoek valt of staat met de bereidheid van inwoners om mee te werken aan een interview. Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister worden in totaal 100.000 inwoners benaderd, waarvan 565 in Harenkarspel. Ook u kunt ook de komende maanden nog benaderd worden voor een interview. U krijgt in voorkomend geval allereerst een brief met uitgebreidere informatie over het onderzoek.

Het kan zijn dat u inmiddels geïnterviewd bent. Het onderzoek is namelijk in april 2002 gestart. Het onderzoek loopt door tot en met december 2002.

Om te kunnen voorzien in de behoeften die onder de bevolking leven is het belangrijk dat u uw mening geeft over uw wensen en verwachtingen op woon- en leefgebied. Het onderzoek gaat dus over hoe u woont en hoe u eventueel zou willen wonen. Registratie bij gemeente staat hier los van

Dit onderzoek staat verder geheel los van de registratie bij de gemeente van belangstellenden voor de aankoop van een woning of bouwkavel. Die inschrijving blijft uiteraard staan en uw eventuele betrokkenheid bij de steekproef in het behoefteonderzoek doet daar dus niets aan af en voegt daaraan ook niets toe. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl