Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 November 2002 Provincie en gemeenten aan de slag met zoeken locaties AZC

De provincie Noord-Holland heeft vernomen dat het rijksbeleid ten aanzien van het aantal permanente opvangplaatsen gewijzigd is. De provincie gaat deze vermeende rijksbeleidswijziging de komende tijd verifiŽren. Als dit juist blijkt te zijn, wordt het aantal in Noord-Holland te creŽren plaatsen voor permanente opvangplekken verlaagd. Tot dat moment gaat de provincie uit van de huidige onderstaande cijfers.

In de provincie Noord-Holland worden op basis van de huidige afspraken met het Rijk in totaal 6150 permanente opvangplekken voor asielzoekers gerealiseerd. De inventarisatie van de bestaande locaties laat zien dat er op dit moment twee permanente AZC (Asielzoekers Centra) zijn die aan 805 asielzoekers opvang bieden. Namelijk in Den Helder (405 plaatsen) en in Alkmaar (400 plaatsen). Dit blijkt uit de Voortgangsnota Locaties AZC.

Verder zullen er eind 2002 in totaal 16 tijdelijke AZC in Noord-Holland zijn. Reeds opgezette tijdelijke AZC zijn:

Tijdelijke AZC in voorbereiding zijn:

Tijdelijke AZC zijn AZC die binnen 5 jaar moeten sluiten.

Om de resterende 5345 (van de 6150) nieuwe permanente opvangplekken te realiseren heeft de provincie een aantal acties ondernomen of in voorbereiding. Alle gemeenten zijn per brief gevraagd om in enige vorm een bijdrage te leveren. Aansluitend gaat een visitatiecommissie in overleg met de gemeenten per regio. Gemeenten kunnen dan de door hen ervaren knelpunten naar voren brengen. Gedeputeerde Henry Meijdam is voorzitter van deze visitatiecommissie. Andere leden van deze commissie zijn bestuurders van de Vereniging van Noord-Hollandse Gemeenten en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). In december 2002 zal duidelijk zijn welke gemeenten een permanente AZC zullen realiseren.

Voor de regio's waar de gemeenten er in gezamenlijkheid niet uitkomen, zal onder leiding van de provincie gezocht worden naar geschikte locaties. In januari 2003 moet ook dit laatste zoektraject tot resultaat hebben geleid. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl