Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 18 November 2002 Alternatief voorstel bouwleges Texel

De gemeenteraad is niet akkoord gegaan met het voorstel van B & W om de bouwleges te verhogen tot 2,35% van de bouwsom. Tijdens de raadsvergadering bleken alleen D66, PvdA en GroenLinks voorstander van een volledig kostendekkend tarief. De collegepartijen waren tegen. Texels Belang lanceerde een alternatief voorstel. TB wil dat principeverzoeken voor bouwvergunningen e.d. voortaan geheel worden doorbelast aan de aanvrager. Nu zijn verzoeken die vooraf gaan aan de officiŽle aanvraag nog gratis. Het TB-plan moet nog worden doorgerekend.

Raad wil geen extra verhoging OZB

Het voorstel van het college om de onroerend-zaakbelasting (OZB) met 9% te verhogen is door de gemeenteraad afgewezen. De verhoging voor 2003 blijft nu beperkt tot 3,5% (inflatiecorrectie), net als de meeste andere gemeentelijke tarieven.

Het college wilde 2,5% extra om het "gat" als gevolg van de geschrapte bezuinigingen te dichten. Nog eens 3% extra is nodig om de NH kerktoren van Oosterend op te knappen. Een raadsmeerderheid ging hiermee echter niet akkoord. De gemeente moet het geld nu halen uit het investeringsvolume, waardoor minder geld overblijft voor "kanjerprojecten". (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl