Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 December 2002 Gemeenten enthousiast over samenwerking met Hoogheemraadschap

MEREND - Negen gemeenten in de Noordkop van Noord-Holland; Anna Paulowna, Den Helder, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Texel, Wieringen, Wieringermeer en Zijpe hebben samen met het Afvalwaterketenbedrijf van het AWKB) de mogelijkheden voor samenwerking in de afvalwaterketen verkend.

Enthousiast

Twee werkgroepen; "Kennismanagement" en "Beheer en Onderhoud" presenteerden op 21 november jongstleden ten overstaan van medewerkers en bestuurders van de betrokken organisaties de resultaten van enkele pilotprojecten. Opvallend was het enthousiasme van zowel medewerkers als bestuurders voor de resultaten van de werkgroepen en de voorstellen om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Uitwisseling van informatie

Het delen van elkaars kennis wordt door de partijen als bijzonder waardevol gezien voor de kwaliteit van de regionale Afvalwaterketen. De aanwezigen hadden in het vervolgtraject een sterke voorkeur voor projecten die op afzienbare termijn tot concrete resultaten zullen leiden. Kansrijk is bijvoorbeeld de verdere verdieping van de kennis over het afkoppelen van hemelwater en kennisuitwisseling in het algemeen. Daarnaast is er behoefte aan meer uitwisseling van informatie over elkaars werkmethoden, onderhoudsstrategieŽn, milieu- en veiligheidsaspecten en kosten bij het beheren en onderhouden van riolering, transport en zuivering.

Volgende fase

Van de bijeenkomst wordt een bestuurssamenvatting gemaakt. Begin 2003 zal deze aan de besturen van de deelnemende organisaties worden voorgelegd met een voorstel over de organisatie en financiering van de volgende fase van het samenwerkingsproject in de Afvalwaterketen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl