Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 16 December 2002 GS verlenen vergunning aan Ambulancezorg Noord-Holland-Noord

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland verlenen vergunning aan de nieuwe Regionale Ambulancedienst Noord-Holland Noord om ambulancezorg te verlenen op Texel, in West-Friesland en in delen van de Kop van Noord-Holland.

Dat betekent dat de nieuwe dienst vanaf 1 januari 2003 zijn ambulances vanaf de standplaatsen Den Burg, De Kooy, Wieringerwerf, Hoorn en Hoogkarspel laat uitrukken. Op vrijdag 13 december is tijdens de eerste vergadering van de Regionale Ambulancedienst Noord-Holland Noord de nieuwe vergunning namens de provincie overhandigd aan de voorzitter van het bestuur, burgemeester Staatsen van Den Helder.

Hiermee komt een einde aan het voortbestaan van de afzonderlijke ambulancediensten van de GGD Kop van Noord-Holland, de GGD Westfriesland en de Ambulancedienst Texel. Personeel en ambulances gaan over naar de nieuwe ambulancedienst.

GS vinden dit een goede ontwikkeling. De kwaliteit van de ambulancezorg die de 3 ambulancediensten leveren is goed. Maar het samengaan van de ambulancediensten zal het in organisatorisch en financieel opzicht gemakkelijker maken om te voldoen aan de eisen, die tegenwoordig aan de ambulancezorg worden gesteld.

Bovendien komt deze ontwikkeling tegemoet aan de wens van provincie en rijk, om zoveel mogelijk regionaal te gaan werken. Zoals al in de overige 3 regio's in Noord-Holland het geval is, zal de ambulancezorg in Noord-Holland Noord verzorgd worden in onderling overleg tussen 2 ambulancediensten. De particuliere Ambulancedienst Kennemerland, die vanaf de standplaatsen Alkmaar-Noord en Schagen werkzaam is en de intergemeentelijke Regionale Ambulancedienst Noord-Holland Noord, die vanaf de overige standplaatsen uit zal rukken.

GS zijn zeer ingenomen met de goede afloop voor de Ambulancedienst Texel. GS hebben in de afgelopen jaren de claim van directeur P. Smidt om de noodzakelijke paraatheid van beide ambulances op Texel vergoed te krijgen, actief ondersteund. Aan de eis die daarbij van rijkswege werd gesteld om aansluiting te zoeken bij een andere ambulancedienst, is nu op een weloverwogen en voor alle partijen aanvaardbare wijze gevolg gegeven. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl