Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 21 Februari 2003 Provincie wil voorfinanciering grondaankopen natuur

Gedeputeerde Staten (GS) willen grondaankopen voor natuur in Noord-Holland voorfinancieren. Hiervoor hebben Provinciale Staten april 2002 reeds een krediet van 12,5 miljoen euro gereserveerd. GS van Noord-Holland vragen van de minister van LNV garanties dat het rijk de provinciale voorfinanciering terugbetaalt bij de grondoverdracht aan natuurbeheerorganisaties.

De provincie gaat in overleg met het ministerie van LNV welke aankopen in Noord-Holland onder de voorfinanciering gaan vallen en voor welke op termijn rijksfinanciering mogelijk is.

GS willen de verdere realisatie van de provinciale ecologische hoofdstructuur de komende tijd waarborgen. De voortgang kwam in gevaar nadat het ministerie van LNV eind vorig jaar besloot tot 1 januari 2004 geen grondaankopen meer te doen. Het leidde tot grote onzekerheid voor natuurbeheerders en grondeigenaren (vooral agrariŽrs) die al in onderhandeling met de Dienst Landelijk Gebied (DLG) waren over verkoop.

De DLG koopt in opdracht van het rijk en provincie gronden. Zij kan door de provinciale voorfinanciering nu bepaalde gronden voor natuur toch dit jaar aankopen. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl