Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 Juni 2003 Gespeelde ramp test rampenstaf Anna Paulowna

Het rampenbeleidsteam van de gemeente Anna Paulowna oefende woensdagmiddag 4 juni, samen met de regionale brandweer, een rampsituatie. Deze oefening, die moet aantonen dat men in de gemeente Anna Paulowna goed is voorbereid op een ramp, liet een voldoende resultaat zien.

Een week eerder werd al geoefend door onder meer brandweer, EHBO en artsen. Deze keer had de oefening een meer bestuurlijk karakter.

Gifgaswolk na ongeval met tankwagen

Gespeeld werd dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de rotonde Lagedijk tussen een tankwagen en een personenauto. Bij de aanrijding vielen een dode en twee zwaargewonden. De zwaargewonden overleden kort daarop. Uit de vrachtwagen dampte chemisch materiaal. Hierop ging het alarm af. Bewoners kregen last van geirriteerde ogen en luchtwegen en er dreven dode vissen in het Oude Veer.

Wegen werden afgezet en voor het gebied Kleine Sluis werd een noodverordening opgesteld. Meetploegen, ziekenhuizen in de omgeving en de 'rampenzender' Radio Noord-Holland werden ingeschakeld.

Voor slachtoffers onder de bevolking werden opvangcentra ingericht. Ook kwam er psycho-sociale opvang, onder meer voor de nabestaanden van slachtoffers van de aanrijding.

Nadat de brandweer de lekkage in de tankauto had gedicht, verwaaide de gevaarlijke gaswolk. Na enige uren werd het gebied weer vrijgegeven.

Rampenstaf behaalt ruime voldoende in oefening

Na afloop van de oefening liet de regionale brandweer weten een ruime voldoende over te hebben voor het optreden van de 'rampenstaf'. Een oefening als deze vindt 2x per jaar plaats in 30 gemeenten om de besluitvaardigheid over de inzet van hulpdiensten en communicatiemiddelen op peil te houden. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl