Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 Augustus 2003 Waterschappen claimen 12,8 miljoen euro wegens bouwfraude

Bezwaarschriften

Ruim de helft van de 48 Nederlandse waterschappen hebben vanwege 'bouwfraude' bezwaarschriften ingediend (of gaan dat doen) bij de Raad van Arbitrage in de bouwwereld. Het gaat om circa 135 klachten tegen prijsopdrijvend vooroverleg door aannemers bij aanbestedingen. De waterschappen vragen op deze manier in totaal naar schatting 12,8 miljoen Euro te veel betaald geld terug. Dat blijkt uit een enquete onder de waterschappen door de Unie van Waterschappen, de overkoepelende organisatie in deze sector.

Geen gezamenlijke claim

Anders dan bij gemeenten is er bij de waterschappen geen sprake van ťťn gezamenlijke claim. Daarvoor zijn de zaken qua inhoud en omvang te divers. De waterschappen willen wel hun ervaringen met de claims uitwisselen. De claims worden bovendien zo veel mogelijk op elkaar afgestemd. Veel betrokken waterschappen hebben bijvoorbeeld hetzelfde advocatenbureau in de arm genomen. Overwogen wordt om in ťťn of twee 'kansrijke' gevallen tevens een civiele 'proefprocedure' bij de burgerlijke rechter te beginnen. In dat geval wordt eventueel aansluiting gezocht bij de proefprocedures waartoe het kabinet heeft besloten. Er is sowieso sprake van de nodige afstemming met het rijk en andere overheden.

Waterschappen met relatief veel bezwaarschriften en/of relatief grote financiŽle claims zijn Wetterskip Frysl‚n, Hoogheemraadschap van Delfland, Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rivierenland, Waterschap Zuiderzeeland en het Zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl