Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 24 September 2003 Gemeentes Anna Paulowna en Wieringermeer en Hoogheemraadschap organiseren informatieavond renovatie Ulkesluis en -brug

Op donderdag 2 oktober organiseren de gemeentes Anna Paulowna en Wieringermeer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een informatieavond over de geplande renovatie van de Ulkesluis en- brug. Vanaf 19.30 bent u van harte welkom in cafe restaurant De Brug in Van Ewijcksluis.

De beweegbare brug over de Ulkesluis, in eigendom en beheer bij de gemeentes Anna Paulowna en Wieringermeer, is in een slechte staat. Deze brug is aan het einde van zijn levensduur gekomen; renoveren is duurder dan vervangen. De beide gemeentes hebben in 1999 besloten deze brug te vervangen. Als gevolg van de plannen de brug te vervangen is de onderliggende constructie door de eigenaar, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier onderzocht om te kijken of de nieuwe brug (ander ontwerp als huidige) door de sluis gedragen kan worden. Uit het onderzoek blijkt dat het beton van de sluis is aangetast en de functie van de sluis, als nood waterkering, niet meer kan waarborgen.

De benodigde maatregelen om de sluis en brug voor de toekomst veilig te kunnen bedrijven zijn: het betonwerk dient vanaf het waterniveau compleet vervangen te worden. Daarop komt een nieuwe, enkele, hydraulisch aangedreven beweegbare brug. De werkzaamheden zorgen ervoor dat de doorgaande route over de Ulkesluis voor een periode van minimaal twintig weken in 2004 gestremd is.

Gezien de grote samenhang tussen de herbouw van de betonconstructie en de herbouw van de brug is voorgesteld om als een projectteam samen met de gemeenten het project verder aan te pakken. Dit heeft de voordelen burgers en bedrijven eenmalig te confronteren met overlast, daarnaast kan de voorbereiding en latere uitvoering efficienter en goedkoper verlopen.

Om de samenwerking kracht bij te zetten, ondertekenen de drie partijen op maandag 6 oktober een samenwerkingsovereenkomst. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl