Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 22 Januari 2004 Lekkage Westdijk niet verontrustend

PURMEREND - De overvloedige regenval van de laatste dagen heeft gezorgd voor hoge waterstanden in de Noord-Hollandse vaarten. Daardoor is gisteren op een tweetal plaatsen in de Westdijk bij Heerhugowaard lekkage ontstaan. Inspectie door medewerkers van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wees uit dat er geen reden tot ongerustheid was. De dijk spoelt namelijk niet uit en blijft dus op sterkte.

Waterstand daalt

Oorzaak van de lekkage zijn vermoedelijk droogtescheuren die afgelopen zomer zijn ontstaan. Die hebben zich gevuld met water en trekken naar verwachting nu dicht. De waterstand is inmiddels aan het dalen en de lekkage neemt daardoor navenant af. Het hoogheemraadschap houdt de zaak de komende dagen nauwlettend in de gaten.

Dijksterkte in orde

Afgelopen zomer was de Westdijk ook al in het nieuws vanwege de scheurvorming. Een adviesbureau heeft het dijklichaam toen onderzocht. Het onderzoek wees uit dat de dijk ondanks de scheurvorming zijn waterkerende functie prima aankan. Hij is zelfs veel sterker dan eigenlijk nodig is. Wel zorgden de bomen, die op de dijk staan, ervoor dat het dijklichaam extra uitdroogde. Er wordt door het hoogheemraadschap met de provincie overleg gevoerd over o.a. deze bomenproblematiek. Komend voorjaar zal hierover naar verwachting meer duidelijkheid zijn. De provincie is namelijk eigenaar van de dijk en het hoogheemraadschap verzorgt het beheer en onderhoud. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl