Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 Februari 2004 Calamiteitenbestrijdingsplan voor hoge waterstanden Noord- en Waddenzee

PURMEREND - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een calamiteitenbestrijdingsplan voor het geval er hoge waterstanden optreden op de Noord- en Waddenzee. In dit plan is geregeld dat vanaf een bepaalde verwachte waterstand een dijkwachtorganisatie wordt ingesteld en dat er maatregelen worden genomen om schade ten gevolge van een eventuele overstroming zo veel mogelijk te beperken.

Sluiting coupures

Die maatregelen bestaan uit het dichtzetten van kunstwerken (o.a. duikers, sluizen en gemalen) in waterkeringen. Ook worden er voorbereidingen getroffen Coupures zijn locaties waar een weg een waterkering kruist en daarbij de waterkering doorsnijdt. Het afsluiten ervan gebeurt met schotbalken, deuren, schuiven en in een enkel geval nog met zandzakken.

Verkeersomleiding

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele calamiteit is het nodig regelmatig bovengenoemde acties te oefenen. De afgelopen maanden hebben al diverse oefeningen plaatsgevonden rond Petten en op Texel. Op 19 februari 2004 wordt een oefening gehouden in het gebied tussen Den Helder, Schagen en Den Oever. De actie die het meest in het oog springt is het volledig sluiten van de coupure in de Zijperzeedijk oost. Hiervoor wordt provinciale weg N249 tussen De Stolpen en Anna Paulowna afgesloten voor het verkeer. Voor een verkeersomleiding wordt gezorgd.

Check

Naast calamiteitenoefeningen worden de duikers, sluizen en gemalen van het hoogheemraadschap regelmatig gecheckt op het goed functioneren ervan bij een calamiteit. Ook worden de medewerkers van het hoogheemraadschap getraind om de acties goed uit te voeren. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl