Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 15 Maart 2004 WLTO helpt bij ruimte-voor-ruimteregeling

Tuinders hebben wel belangstelling voor de ruimte-voor-ruimteregeling, maar deinzen terug voor de procedure. Bij wijze van proef begeleidt WLTO rozenteler Fred Paul uit Zevenhuizen. De proef wordt uitgebreid. Binnenkort volgen informatiebijeenkomsten in alle gebieden waar de regeling geldt.

De ruimte-voor-ruimteregeling houdt in dat agrariŽrs bij bedrijfsbeŽindiging in ruil voor het slopen van kassen en schuren ťťn of meer huizen op de grond mogen bouwen. Rozenteler Fred Paul was er vroeg bij. Hij had al bij de overheden en de WLTO aan de bel getrokken voordat sprake was van een officiŽle regeling. ĄIk kan met mijn bedrijf niet groeien omdat de provincie hier niet meer glas wil." Al snel bleek dat er van alles bij komt kijken, als je voor de regeling in aanmerking wilt komen. Zo moest de gemeente kijken of er op de grond van de gemeente zelf geen plaats was voor woningen, vertelt Paul. Pas dan komt bouwen op oude agrarische percelen aan de beurt.

Na een tijd lang onderhandelen, waarbij de teler ondersteund werd door WLTO, kreeg hij de toezegging dat er ruimte was voor drie woningen. Dit betekent echter nog lang niet dat hij de bouwvergunning al in de zak heeft. Want eerst moet er nog een landschapsplan komen om aan te geven hoe de woningen in de omgeving worden ingepast. Dit plan moeten provincie en gemeente goedkeuren. Als er geen bezwaren zijn, dan kan het bestemmingsplan worden gewijzigd. Die procedure duurt weer een halfjaar, somt Paul op. Pas als die wijziging van het bestemmingsplan erdoor is, kan hij een bouwvergunning aanvragen. Ondertussen draait de rozenkwekerij gewoon door 'tot de laatste zekerheid er is', aldus Paul.

Michiel Cappendijk, beleidsmedewerker glastuinbouw bij de WLTO, herkent dit verhaal. ĄWe zijn blij dat we deze regeling bij de overheden hebben bevochten, maar de uitvoering blijkt vrij lastig." Daarom werkt Cappendijk samen met Advies, Makelaardij en het Projectbureau van de WLTO om leden te ondersteunen. Zo komt er op Westvoorne, waar veel belangstelling is voor de regeling, binnenkort een voorlichtingsavond. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl