Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 29 Maart 2004 Onderzoek naar haalbaarheid maquettegebouw nabij haven Oudeschild

Het college van B&W wil ingenieursbureau Grontmij Noord-Holland de haalbaarheid van een maquettegebouw op of nabij de haven van Oudeschild laten onderzoeken. Voor het onderzoek is 30.000 euro beschikbaar. Doel is te zoeken naar een geschikte locatie voor de kostbare maquette "Reede van Texel" (18 bij 4 meter).

Tevens moet duidelijk worden of een maquettegebouw voldoende bezoekers zal trekken om rendabel te zijn. B&W willen geen "schip van bijleg". De maquette geeft een beeld van de historische Reede van Texel in de Gouden Eeuw. Toen lagen daar honderden zeilschepen van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) voor de Texelse kust om te worden beladen, in afwachting van een gunstige wind om uit te varen. Het gespecialiseerde modelbouwbedrijf Architec uit Amsterdam heeft ter gelegenheid van het VOC-jaar 2002 opdracht gekregen die "gouden periode" in de Hollandse geschiedenis op schaal te laten herleven.

De eerste twee delen van de maquette zijn nu te bezichtigen in het Maritiem en Jutters Museum in Oudeschild op Texel. Volgend jaar volgt het derde en laatste deel. B&W zien in de maquette een attractie van wereldformaat. Het is de bedoeling dat de Grontmij de inwoners van Oudeschild nauw bij de planvorming zal betrekken. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl