Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 06 April 2004 Stand van zaken Wieringerrandmeer

Het project Wieringerrandmeer gaat over het idee voor een randmeer tussen de gemeenten Wieringen en Wieringermeer, met in de omgeving daarvan ruimte voor wonen, groen, bedrijvigheid en recreatie.

Samenwerking

De provincie Noord-Holland, de gemeenten Wieringen en Wieringermeer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier willen voor zo'n groot project samenwerken met een marktpartij. Daarom onderhandelen zij nu met het bedrijvenconsortium Lago Wirense. Doel is om vůůr de zomer een intentieovereenkomst te sluiten voor de gezamenlijke ontwikkeling van het randmeer en omgeving.

Wet voorkeursrecht gemeenten

De gemeente denkt in de toekomst gronden nodig te hebben voor de aanleg van het Wieringerrandmeer en omgeving. Daarom heeft de gemeente op bijna 3200 ha grond in het gebied het voorkeursrecht gevestigd. Hierdoor kan de gemeente de opdrijving van de grondprijs door speculatie tegengaan. Als de grondprijs fors zou stijgen, komt de uitvoering van het project in gevaar.

De visie van Lago Wirense

Visies van vijf consortia van bedrijven op een Wieringerrandmeer zijn in het gemeentehuis van Wieringen te bezichtigen. De tentoonstelling zal 14 april naar het gemeentehuis van Wieringermeer verhuizen. Lago Wirense zal in april nog een toelichting op haar visie geven voor zowel de gemeenteraden als voor pers en bewoners.

Het projectbureau

Het projectbureau is sinds januari 2004 in verband met de onderhandelingen verhuisd naar het provinciehuis in Haarlem. Projectmanager is Pieterjan van der Hulst, plaatsvervangend projectmanager is Sander Sieswerda. Er wordt nauw samengewerkt met vertegenwoordigers van de gemeenten en het hoogheemraadschap.

Informatie

Informatie vindt u op de site van het project: www.wieringerrandmeer.nl. Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen, heeft u vragen, stuur dan een e-mail naar info@wieringerrandmeer.nl of bel met het projectbureau: (023) 514 37 76. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl