Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 28 April 2004 Ondernemersfederatie Wieringermeer presenteert actieprogramma

'Snel besluiten over randmeer'

Het overleg tussen het bedrijfsleven en de overheid moet beter. Dat stelde de onlangs opgerichte Ondernemersfederatie Wieringermeer deze week in Middenmeer. Daar presenteerde het platform een actieprogramma aan zijn leden. WLTO-afdeling Wieringermeer is een van de deelnemers.

De Wieringermeer staat aan de vooravond van grote veranderingen. De aanleg van het Wieringerrandmeer en de komst van bollenteelt, glastuinbouw en woningbouw. De inpassing daarvan in het gebied moet op rolletjes lopen. Daarom vindt de ondernemersfederatie dat er ťťn aanspreekpunt binnen de gemeente moet komen voor het bedrijfsleven. Hiermee wil de federatie periodiek overleggen. Zo vindt de federatie dat de gemeente een transparanter beleid moet voeren voor het aantrekken van nieuwe bedrijven. In de Wieringermeer zijn goede mogelijkheden voor nieuwe vestigingen, maar die worden nog niet goed benut. Er is promotie nodig en er moet kritisch naar de gemeentelijke wetten en regels en de lokale lasten gekeken worden. Verder moeten er op korte termijn woningen gebouwd worden.

Die woningbouw fungeert als vliegwiel voor de lokale economie, stellen de ondernemers. De bouw geeft al een hoop werkgelegenheid, en dan zijn er ook weer winkels en andere voorzieningen nodig, zo is de gedachte. Met name voor de agrariŽrs moet er snel een besluit worden genomen over het Wieringerrandmeer, vindt de federatie. Op zich zitten er veel kansen in het project, maar de landbouw verkeert nu in onzekerheid omdat de gemeente grond heeft geclaimd. Bovendien heeft de gemeente op te veel grond beslag gelegd met de Wet Voorkeursrecht Gemeenten. AgrariŽrs zitten daardoor te lang in onzekerheid. Dit is niet alleen slecht voor de sector zelf, maar ook voor de agrobusiness die afhankelijk is van de primaire sector. De federatie vindt verder dat de land- en tuinbouw zich moet toeleggen op zijn sterke punt, namelijk hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zijn er kansen voor glastuinbouw, aldus de ondernemers. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl