Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 12 Mei 2004 GS kritisch over bouwplan Oost (Texel)

De provincie zal de aanvraag voor woningbouw in Oost (Texel) kritisch toetsen. Gedeputeerde Staten zullen vooral letten op de aardkundige en ecologische waarden van het gebied, zo valt te lezen in het NH Weekbericht van de provincie Noord-Holland.

Het huidige streekplan Noord-Holland Noord geeft geen mogelijkheden meer voor uitbreiding van kleine kernen op Texel, zoals het gehucht Oost (nabij Oosterend). Het bouwplan van twee particuliere Texelaars gaat echter uit van vervanging. Bedoeling is dat een aantal recreatiewoningen wordt gebouwd in plaats van bestaande bebouwing die haar functie heeft verloren. Dat past wél binnen het beleidskader van het ontwikkelingsbeeld NH Noord.

GS antwoorden dit op schriftelijke vragen van de VVD. Die fractie vroeg zich af of woningbouw op die plek planologisch wel kan. GS zullen een zogenoemde artikel 19 procedure van de gemeente Texel t.z.t. wel kritisch toetsen vanwege de aardkundige en ecologische waarden van het te bebouwen gebied. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl