Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 24 Juni 2004 Ruim 5,8 miljoen euro subsidie voor bedrijventerreinen

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben vandaag besloten € 5,875 miljoen uit te keren aan zeven projecten in het kader van herstructurering en innovatief ruimtegebruik op bedrijventerreinen.

De volgende projecten zijn gehonoreerd :

Het geld wordt uitgekeerd in het kader van de regeling Herstructurering en Innovatief Ruimtegebruik op Bedrijventerreinen in Noord-Holland, kortweg HIRB genoemd. Met deze regeling draagt de provincie bij in de behoefte aan bedrijventerreinen door bestaande terreinen opnieuw in te richten, beter bereikbaar te maken en te zorgen voor veiligheid en onderhoud. De doelstelling van het subsidieprogramma is herstructurering van 1.000 ha bedrijventerrein waarbij15% ruimtewinst geboekt wordt en 10% van de middelen wordt besteed aan duurzame maatregelen.

Bij de eerste tender van de regeling (gesloten op 1 mei 2004) zijn in totaal 40 projecten ingediend. Totaal wordt 98% van het subsidiebedrag besteed aan fysieke investeringen binnen vier projecten. Hieruit blijkt dat de regeling vooral gericht is op uitvoering. Bij drie projecten gaat het om onderzoek en procesondersteuning.

Tegenover het totaalbedrag van € 5,875 miljoen dat de province uitkeert aan subsidie staat een hoge investering van bedrijfsleven en andere instanties: € 21.897.841.

In eerste instantie zou in oktober van dit jaar opnieuw een mogelijkheid zijn om projecten in te dienen. De kwaliteit van de ingediende projecten die zijn gehonoreerd was echter zo hoog dat al het geld dat dit jaar beschikbaar is nu al is uitgekeerd. Nieuwe projecten, en ook projecten die nu zijn afgewezen kunnen volgend jaar - opnieuw - worden ingediend.

Alle indieners ontvangen zo spoedig mogelijk schriftelijk bericht van de provincie. (bron: prov. nh)

TransGEO

Wilt u actuele informatie over bezetting en kenmerken van kavels op diverse bedrijventerreinen? Dat kan, op de TransGEO website (www.transgeo.nl) kunt u de vestigings-mogelijkheden voor uw bedrijf nader bekijken en de actuele bezetting en kenmerken van kavels op bedrijventerreinen raadplegen. Dit werkt via een combinatie van databases en geografische kaarten.

Bedrijventerreinen in de Regio Kop van Noord-Holland:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl