Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 01 Juli 2004 WLTO-Actie Bouwasbest loopt nog tot 1 augustus 2004

Aanmelden voor de succesvolle WLTO-Actie Bouwasbest kan nog tot 1 augustus 2004. De WLTO-Actie, die in 2001 van start ging, heeft tot nu toe geresulteerd in de verwijdering van 150.000 m≤ asbest bij 320 bedrijven. Het veilig en tegen een scherpe prijs laten verwijderen ťn vervangen van het asbestdak, loopt nog tot en met oktober 2004.

De WLTO hoopt met het verwijderen van het asbest, het gezondheidsrisico en de maatschappelijke kosten bij bijvoorbeeld brand terug te dringen. Uit onderzoek in 2000 bleek dat er op agrarische bedrijven aanzienlijke hoeveelheden asbest zijn te vinden. Om deze hoeveelheden binnen afzienbare tijd tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen verwijderen, richtte de WLTO in mei 2001 de stichting Asbestverwijdering West-Nederland op. Deze stichting wil op een maatschappelijk verantwoorde en economisch haalbare manier de asbestproblematiek bij agrarische bedrijven helpen oplossen. AgrariŽrs die asbest van gebouwen willen laten verwijderen, kunnen in een aantal gemeenten hun voordeel doen met deelname aan een collectieve sloopvergunning of aan een verzamelvergunning.

Momenteel wordt onderzocht of en op welke manier de stichting Asbestverwijdering na 2004 nog een bijdrage kan leveren aan het asbestprobleem.

WLTO-leden kunnen door deze actie het asbest volgens de regels en tegen een concurrerende prijs uit hun stallen en schuren laten verwijderen en een nieuw dak laten plaatsen. AgrariŽrs die geen lid zijn van de WLTO en particulieren die gebouwen bezitten die oorspronkelijk een agrarische functie hadden, kunnen zich ook nog aanmelden tot 1 augustus 2004.

Er is een brochure beschikbaar met daarin informatie over de WLTO-Actie Bouwasbest, financiering en aansprakelijkheid, wettelijke richtlijnen en de gezondheidsrisico's van asbest. U kunt deze aanvragen bij het WLTO Informatiecentrum, tel. 023 - 51 62 360. (Bron: WLTO)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl