Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 03 Augustus 2004 Gemeente Den Helder koopt voormalige zusterflat

Zoals u ongetwijfeld weet heeft de gemeente grootse plannen om de binnenstad nieuw leven in te blazen. Met het oog op die ontwikkeling kopen wij regelmatig nieuwe panden aan. We geven die locaties vervolgens een (nieuwe) bestemming die past in de visie op het nieuwe Stadshart. De 'zusterflat' van het Geminiziekenhuis aan de Polderweg is zo'n pand. De gemeente is in de gelegenheid gesteld dit gebouw te kopen. Onlangs hebben burgemeester en wethouders besloten tot aankoop over te gaan.

Aankoop en gebruik

Op dit moment staat de flat grotendeels leeg. In de toekomst wil de gemeente het pand slopen en deze plek een andere bestemming te geven. Het kan nog wel een aantal jaren duren voordat het zover is. Tot die tijd gaat de gemeente het pand verhuren. Om verval van het gebouw te voorkomen en aan de wensen van diverse organisaties tegemoet te komen, moet er nog wat aan onderhoud van de buiten- en binnenkant worden gedaan. Zo moet bijvoorbeeld de gevel worden opgeknapt.

Belangstellenden

Het beheer van het pand komt in handen van Woningstichting Den Helder. Een aantal instellingen heeft belangstelling om een deel van het gebouw te huren. Dat zijn:

Daarnaast speelt het idee een deel van het pand te verhuren als lowbudget jongerenhotel. Hierbij moet u denken aan jongeren die bijvoorbeeld vanwege een studiereis op zoek zijn naar goedkope ruimte om een paar dagen te overnachten. In dat geval gaat het dus alleen om het verhuren van een slaapplaats (Short Stay Facility).

De verwachting is dat voor deze nieuwe, tijdelijke bestemming van de 'zusterflat' het bestemmingsplan voor die plek moet wijzigen via een artikel 19-procedure, lid 2. Dit laat de gemeente nog nader onderzoeken. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl